Bossche Maten ontvangen de Zilveren Mosselpan

Bossche Maten ontvangen de Zilveren Mosselpan (Bron: Halderbergse Bode dd 9 mei 2012)
OUDENBOSCH - Ter gelegenheid van de door vele duizenden toeristen bezochte Mosseldag in Yerseke werd in augustus vorig jaar een korenfestival gehouden in partycentrum de Zaete.
Voor een bijzonder enthousiast publiek werd het shantykoor de Bossche Maten uit Oudenbosch door de jury uit alle deelnemende koren gekozen tot winnaar van de Zilveren Mosselpan. Aangezien de Mosselpan een wisselbokaal is, moest de naam van de prijswinnaar nog in de pan worden gegraveerd.
Zaterdag 5 mei werd op de jaarlijkse feestdag van de Bossche Maten door Wim van Engelenburg, eigenaar van het partycentrum de Zaete, namens de Stichting Vrienden van de Mossel de Zilveren Mosselpan uitgereikt aan de voorzitter van de Bossche Maten Cok Nugteren. Uiteraard nu voorzien van de inscriptie van de winnaar 2011. Verder kwamen de gasten uit Yerseke niet met lege handen. Voor alle aanwezigen hadden zij een maal verse oesters die in dank werden aanvaard. Opmerkelijk, een mosselpan winnen en oesters krijgen. Maar Yerseke staat tenslotte niet alleen bekend om zijn mosselen, maar ook om zijn oesters. In ieder geval de Bossche Maten lieten zich de oesters goed smaken.

Het zomerseizoen is inmiddels van start gegaan en voor degenen die de Bossche Maten in de nabije omgeving willen zien optreden is het goed te weten dat zij op 12 mei ter gelegenheid van de opening van de expositie van het Kunstcollectief WEI-J optreden in het Arboretum in Oudenbosch. Verder treden zij op tijdens de fietsvierdaagse op 20 mei bij café Stroop in Bosschenhoofd en op 26 mei tijdens de Leurse Havenfeesten in Etten-Leur. Zie voor verdere informatie rond het optreden van de Bossche Maten het onderdeel Agenda van hun site www.debosschematen.nl.
Ook is het koor nog op zoek naar enthousiaste nieuwe koorleden. Geïnteresseerden kunnen, naast het getuige zijn van hun optreden, op bovenstaande site o.a. kennismaken met het repertoire van het koor en een verkorte versie van de liedjes van hun uitgebrachte cd beluisteren.