Shantykoren Mosselfestival van Oudenbosch is een groot succes

Shantykoren Mosselfestival van Oudenbosch is een groot succes
OUDENBOSCH - Het tweede Shantykoren Mosselfestival van Oudenbosch is een groot succes. Het organiserende koor De Bossche Maten kreeg gisteren het Jezuïtenplein nagenoeg helemaal vol met publiek.
Fons Pijnen 07-08-17, 06:47 (BN DeSTEM)
Het publiek kon al luisterend naar de koren verse mosselen met stokbrood wegspoelen met een lekker drankje. ,,Stiktrots ben ik'', zei secretaris Henk Marçé.
De zeemansliederen galmen tegen de gevels van het plein. Om en om op twee podia treden de koren op. De Kreekrakkers, het Flakkees Piratenkoor, Driemaal Niks, de Bossche Maten zelf en de geweldige zangers van Ierse folksongs, de Baggers. 

De terassen zitten en de statafels staan vol. Het publiek draait de stoel steeds om als er op het andere podium wordt opgetreden en zingt bekende liederen luidkeels mee. Applaus volgt.
,,Het is een groot succes. Eigenlijk zou het niet eens hier zijn. De locatie achter Tivoli was bezet. Nu kwamen er veel mensen aanlopen omdat ze ons vanuit het centrum hoorden zingen. Het was prima weer. Zeker driemaal zoveel publiek als vorig jaar bij de eerste keer. Ik ben oh zo trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Al die mensen zien genieten. Dat geeft echt heel veel voldoening'', zegt een glunderende Marçé.
(foto: optreden van De Kreekrakkers)